Go to content Go to search
Badkamer met roze muren, zwart meubilair en een vloer van natuurlijk laminaat

Haal de zomer in huis met zonnige tinten en Quick-Step

Hoe Quick-Step-vloeren combineren met zonnige tinten?

Geel en oranje symboliseren optimisme en vitaliteit, maar na jaren van minimalistische dominantie in het interieurontwerp met beige en neutrale schakeringen als hoofdkleuren, kan het best even wennen zijn aan deze felle nuances. Door gele en perzikkleurige tinten te combineren met het juiste laminaat, vinyl of parket van Quick-Step creëer je een levendige en uitnodigende ruimte die het hele jaar door zorgt voor een zomers gevoel.

Hul je interieur in zonnige tinten

Gele hal met natuurlijk laminaat
Kinderkamer met blauwe muren en visgraatvloer

Voeg gele kleuren toe ...

Geen enkel probleem als je nog niet klaar bent voor een radicale metamorfose. Een subtiel vleugje geel is al voldoende om de hele woning een positieve uitstraling te geven. Denk aan accessoires zoals kleurrijke kussens, vrolijke vloerkleden of een vaas met zonnebloemen. Wil je nog een stap verder gaan? Schilder een volledige muur in levendig geel of geef je trap een knalgele make-over. Wedden dat de zon onmiddellijk begint te schijnen?

... of ga voor perzikachtige tinten

Perzikkleuren bieden een zachter, meer ingetogen alternatief voor fel oranje en combineren warmte met een gevoel van rust. Met kussens, gordijnen of kleine woonaccessoires in perzik kun je deze kleur geleidelijk introduceren in jouw omgeving. Wie meer lef heeft, kan een perziktint aanbrengen op een accentmuur of voluit gaan voor een perzikkleurige fauteuil of salontafel.

Oranjegetinte woonkamer en keuken met bruin laminaat
Badkamer met roze muren, zwart meubilair en een vloer van natuurlijk laminaat

Kies de juiste vloer voor je zonnige interieur

Een goede balans is essentieel om een visueel samenhangend interieur te creëren. Zo niet, kan de combinatie van geel en oranje te overweldigend worden. Vandaar dat de vloer een cruciale rol speelt. Of het nu gaat om vinyl, parket of laminaat, één ding staat vast: Quick-Step-vloeren vormen de perfecte basis voor elk succesvol kleurenexperiment.

Intense look om de levendige kleuren te accentueren

Als je wilt dat de levendige kleuraccenten opvallen, ga je best voor een vloer met een diepe, intense houtlook, zoals notelaar of donkerbruine eik. Trendsetters kunnen zelfs nog een stap verder gaan en kiezen voor een visgraatvloer. Het unieke patroon vormt de perfecte basis voor een onconventioneel kleurenschema en versterkt het eclectische effect waarnaar je op zoek bent.

Woonkamer met oranje meubels en een visgraatvloer

Neutrale vloer voor een discrete look

Hou je van een meer discrete look? Ga dan voor een neutrale vloer, maar vermijd koele, grijze ondertonen, want die botsen met de warme uitstraling van geel en oranje. Kies in plaats daarvan een neutrale tint met een warme basis die de levendige kleuren aanvult en voor een harmonieuze balans zorgt.

Vrouw loopt in gang met gele trap en bruin laminaat

Ga naar de RoomViewer

Gerelateerde stories

A room with rich brown laminate flooring, a colorful modern coffee table, and vibrant furnishings.

Experimenteer met kleur in je interieur

Felle kleuren vormen een van dé interieurtrends van het ogenblik. Maar hoe begin je eraan, en vooral: hoe ver wil je gaan? Lees onze tips voor meer kleur in je interieur.

#laminaat #vinyl #inspiratie
A terrazzo vinyl floor with a dark wooden coffee table, where someone’s feet rest, next to a book and a small decorative item.

Tijd om te bezwijken voor terrazzo

Tijd om te bezwijken voor terrazzo – de nieuwe Illume-collectie van vinyltegels combineert klassieke Italiaanse elegantie met de nieuwste trends in interieurdesign.

#inspiratie #vinyl